Artister

Fredag 5.nov 2021: NTE Arena, Rock City

Woodlandfestivalen hyller Terje Tysland

Hva hadde Trønderrocken vært uten Terje Tyslands gitar, trekkspill, tekster eller låter? Gjennom et helt liv har han gitt oss særegne gitarriff, fargelagt en hel musikkstil med sitt cajun-inspirerte «belgspell». Han har gitt oss tekster å undres over, gråte med eller flire til, og låter vi vil både synge og gaule med på inn i evigheten. Han er «outsiderens» talsmann, og han sier ting nøyaktig som de er. Woodladfestivalen markerer Terje i anledning hans 70 årsdag med to feiringer på samme kveld. Den første, et direktesendt TV-show for et begrenset publikum, den andre med Tyslandmusikken slik den skal være: konsert med temperatur og allsang. Ved begge arrangement bidrar Tore Strømøy, Gospelkoret SALT, gjester fra fjern og nær, samt bursdagsbarnet selv.

Kl. 19.00: Wood of fame TV: Hurra for dæ Terje!
Direktesending med Tore Strømøy, husorkester, Gospelkoret SALT og gjester. Begrenset antall billetter. Dørene åpner kl. 18.15, lukkes før sending kl. 18.50. 20 år.

Kl. 21.30: Wood of fame hyllestkonsert: Terje Tysland 70 år!
Festkonsert med Namsos Allstar, Gospelkoret SALT og gjester. Stående publikum. Dørene åpner kl. 21.00, konsertstart kl. 21.30. 20 år.

 

Lørdag 6.nov 2020: NTE-Arena, Rock City, dørene åpner kl. 19.00. 18 år.

Woodlandfestivalen

Lørdag 6. november kl. 20.00: «LANDET BORTENFOR»

Kl. 20.00: Scarlet Rivera (USA), Stian Carstensen, Elias Akselsen, Giani Lincan (RUM): 

Dette blir en unik konsertopplevelse med legendariske Scarlet Rivera, Norges villeste trekkspiller Stian Carstensen, tatermusikkens mest autentiske stemme, Elias Akselsen og den verdenskjente sigøynermusikeren Giani Lincan. Her gjenskapes stemningen fra det omreisende sirkuset Rolling Thunder Review og albumet Desire, der Bob Dylan og Scarlet Rivera skapte musikalsk magi av sigøynermusikken og direkte inspirerte Åge Aleksandersens dypdykk i sin egen bakgrunn på plata Fredløs – Dylan på norsk.

Lørdag 6. november kl. 21.30: ISÁK

ISÁK består av Stjernekampvinner Ella Marie Hætta Isaksen, produsent Daniel Eriksen og trommeslager Aleksander Kostopoulos. «Samisk elektronika» er begrep som er brukt om den blandingen av samiske musikktradisjoner og moderne musikkproduksjon. ISAK kommer rett fra UKA der de er headliner sammen med sin samarbeidspartner Alan Walker!

Fjoråret var travelt for ISÁK, som slapp debutalbumet «Ealán», til strålende kritikker og spilte konserter over hele landet. Det sikret dem nominasjon for «Årets nykommer» på P3 Gull 2019. I år har de brukt tiden i studio, og kunne tidligere i år røpe at deres neste album er like rundt hjørnet.

– Vi gleder oss til å vise hva vi har jobbet så hardt med det siste halvåret. Det er rimelig episk, om jeg får si det selv, sier Ella.

På forrige albumturne spilte ISÁK en rekke utsolgte konserter fra nord til sør, etterfulgt av en sommer med over 20 festivaler. 2020 kunne dermed ikke blitt en større kontrast siden livebransjen fullstendig stoppet opp i vår. Men det har gitt bandet et enormt savn etter å spille livekonserter:

-Det går ikke an å beskrive hvor mye vi har savnet å spille konserter! Vi gleder oss derfor helt vilt til å gjøre det vi er aller best på – å løfte taket og få publikummet til å synge og danse med oss, sier vokalist Ella Marie.

ISÁK har i høst sluppet tre singler – «Ain Du», «I`ll Do My Best», og «Son». På nyåret slippes bandets andre album..

Lørdag 6. november kl. 23.30: Publiners

Irsk folkemusikk var noe av inspirasjonskildene til Trønderrockens Prudence. Med Publiners på scenen er det duket for et dypdykk i det originale uttrykket. Det ryktes også om et helt spesielt musikalsk møte mellom Scarlet Rivera og bandet fra Brønnøysund i Nordland.

Gjennom mange år på veien og på det døende FM-nettet har de markert seg som et band å regne med. De har spilt konserter landet rundt, og har hatt flere låter på radio. Både liveopptredener og utgivelser har høstet gode kritikker.Publiners har spilt over hele landet, og har en låtkatalog som inkluderer publikumsfavoritter og radiohits som f.eks Maja, Te Stein, Bær Me Over, (Kj)Ærlighet og ikke minst Toft, som alltid får sin velfortjente plass på konsertene.Folk’n’roll! Folk, pop og rock fremført med en stor porsjon musikalitet og spilleglede.

 

Søndag 7. november kl. 19.00: Eric Andersen og Scarlet Rivera

Eric Andersen er låtskriveren som har samarbeidet med stort sett alle legendene innen amerikansk folkrock og rootsmusikk siden 60-tallet. I Norge er han mest kjent for sitt samarbeid med Jonas Fjeld og Rick Danko fra The Band, som de fikk Spellemannspris for. Han har de siste årene turnert Europa rundt til utsolgte konserter sammen med Scarlet Rivera, og kommer til Namsos og Woodland for en eneste og helt unik konsert i Norge. 

Søndag 7. nov: Norsk Sagbruksmuseum, Spillum. Dørene åpner kl. 18.00. Konsertstart kl. 19.00. 18 år.