Artister

Artistlineup for 2021 er under arbeid. Disse spilte under festivalen i 2019:

Fredag 1.nov 2019: Kulturhuset kl 1900

Fra Woodstock til Woodland

50 år med rock!

Woodland er kjent for å markere musikalske jubileum, og i år hyller vi selveste rocken – og 50 år med musikk, fred og kjærlighet med inspirasjon fra Woodstock-festivalen!
Med en helaftens musikalsk vandring gjennom de siste 50 års musikalske utvikling presentert av lokale til internasjonale musikere i konsertsalen i kulturhuset
Medvirkende musikere er gjenforening med legender som Podium og eksisterende band og musikere som Tora Dahle Aagård, Swingers, brødrene Skjærvik, Boring Old Farts, Aarsflesin med flere.

Nachspiel er inkludert i billett! Sted:TBA

Lørdag 2.nov 2020: NTE-Arena kl 2000 (dørene åpnes kl 1900 )

Woodlandfestivalen

Artister

GRAS

GRAS er et folkrock-band som består av sju trønderdamer som på hver sin kant har opparbeidet seg en solid musikalsk tyngde og som hver for seg har et stort nedslagsfelt i Trøndelag. De har i fellesskap skapt et særegent, vokalsterkt, folkelig og upolert sound med tydelige referanser til rock-, folkemusikk-, bluegrass-, country- og visesjangeren. Gras gjorde stor suksess på sin første festivalspilling, og soundet er i ettertid blitt referert til som en musikalsk blanding av Gåte, Katzenjammer, trønderrock og Ronja Røverdatter-musikk. Hvis Woodstock-festivalen hadde blitt arrangert i dag ville de vært selvskrevne! På konsert med Gras får du en finurlig miks av musikalske ytterpunkt, både tekstlig og arrangementsmessig. Blandingen av humor og seriøsitet, enkle stev og mektige musikalske vokal- og bandarrangement gjør Gras til et unikt tilskudd i musikkverdenen!
PS: Noen vil ha hørt bandmedlem Tora i flere Woodland-sammenhenger, og bassist Astrid Rennemo under den historiske konserten med Åge Aleksandersen og Katia Cardenal på Woodland 2017!

Andrew Strong feat. Grannes

 

– ONE NIGHT ONLY!
Andrew Strong, kjent fra filmen The Commitments (1991), gjester Namsos med sin fantastiske stemme. Han er den som oftest er blitt sammenlignet med Joe Cocker, som hadde sitt legendariske gjennombrudd på nettopp Woodstock-festivalen. Sammen med seg på scenen har Andrew Strong backing fra Grannes. Han ble i forbindelse med Commitments nominert til Grammy, og har gjennom sin karriere solgt godt over 12 millioner plater. Andrew har turnert med blant annet Bryan Adams, Elton John, David Gilmore, Lenny Kravitz og ZZ Top.

Moving Oos

Endelig kommer Moving Oos til Namsos!
Etter flere år I dvale er bandet ute å gjør konserter igjen, og med flere hits i baklomma og herlig rock attitude blir det deilig 70 tallsrock servert fra øverste hylle! Det formelig Ooser Woodstock av Moving Oos! I sommer tok de Stokkøya-festivalen med storm – og det kan neppe passe bedre med disse fantastiske musikerne gjenforent på scenen i Namsos under Woodland.

Per Borten skriver følgende : Tidlig 2018 fikk jeg spørsmål om det var greit å gi ut de gamle platene til Cadillac og Moving Oos på vinyl. Etter å ha tenkt meg litt om kom jeg fram til at NOE Cadillac var greit å gi ut, men at de «gamle» innspillingene med Moving Oos ikke hadde holdt seg like godt. Nå som jeg har mitt eget studio, kan jeg ta meg tida til å påvirke historien til Moving Oos litt. Moving Oos var i sin tid et bonus-prosjekt for de involverte, og ble nok ikke tatt tilstrekkelig seriøst nok… MEN! Det er opptil flere minutter med fin musikk på den første plata til Moving Oos! Det er i hovedsak den første plata vi tenker å ta for oss en runde til. Noe oppussing av gammelt, og noe nytt materiale. Når vi først skal spille inn en plate igjen er jo det en fin anledning til å dra rundt å hilse på folk en gang til. Plata, og konsertene, kommer til å bli bedre enn noen gang tidligere! -Og det skal, og det må, og det kommer til bli drit-arti, både for oss og dere! Det lover jeg!!
M.v.h. Per Borten
Moving Oos anno 2019 består av følgende hippier:
Frank Reppen Vokal / Perk
Haakon-Marius Pettersen Tangenter / Kor
Eirik Øien Bass / Kor
Per Borten Gitar / Kor
Stian Lundberg Trommer / Kor
Nadia Warholm årdntli Kor
Ranveig Seljemark også, årdntli Kor..!!

Aarsflesin

Historien om Aarsflesin startet i 1996 som et coverband som spilte musikk som passet til fest på lokalet, og gjorde ungdomshusene utrygge frem til bandmedlemmene var ferdige på videregående og livets gang gjorde at bandet havnet i dvale.

Orkesteret gjenoppstod for noen år siden for å spille Creedence Clearwater Revival på Rørvikdagan, og for å spille i et 50 årslag til en bekjent. Av forskjellige årsaker havnet de endelig i studio og spilte inn en egen låt. Dette ga blod på tann og i 2018 gikk de i studio med nytt materiale, selvskrevet og av lokale låtskrivere. Dette endte i utgivelsen “Heim igjen”, som ble sluppet i mars i år og er tilgjengelig i samtlige formater bortsett fra kassett og 8-spors.

Når de nå spiller på Woodlandfestivalen, er det med en god blanding av originalt stoff og cover låter. Noe sier oss at Creedence, som var det første bandet som ble signert til den originale Woodstock-festivalen, blir et solid innslag!

Søndag 3.nov: Namsos Kulturhus

Kyrie

Billettpris kr. 320,- (uten avgift.)
Spilletid: Kl. 19 til 21.30 (inkludert pause)

Konserten er en reise i Terje Addes kompositoriske verden gjennom 40 år. Vi får høre forspillet til «Herlaugsmusikken» (tekst Trygve Hoff), utdrag fra «Requiem» skrevet til Namdal Vokalensemble (urframført i mai 2019), utdrag fra seniorforestillingen «Elva renner motsatt vei» (tekst Paal Sandø) og fra musikkteaterstykket «Arnfinn og Guru» (tekst Liv Marit Idsø) som ble satt opp av Otterøy skole med stor suksess under Woodlandfestivalen i 2018. Videre blir det gjenhør med utdrag fra bymusikalen 1995, «Ska du bygg en by» (tekst Idar Lind) og vinnerverket fra komponistkonkurransen i fylket i Det Europeiske musikkåret 1985, «Marianella» (tekst Bjarne Slapgard). Konserten avsluttes med utdrag fra «A Mass for Peace» til minne om de allierte soldater som omkom i Namsenfjorden, framført i 2010. Konserten markerer avslutningen på Woodlandfestivalen og Vrimmelfestivalen 2019.

Medvirkende er blant andre Tone Måøy, Thomas Brøndbo, Ola Marius Ryan, Namdal Vokalensemble, Namdal Symfoniorkester, Nord-Trøndelag Kammerorkester, Fylkesmusikerne i Trøndelag, Otterøy skolekor, Tor Halvard Nilsen, Anders Skaugen. Produsent er Petter Almvik.

Fredag 8.november: Norsk Sagbruksmuseum, Spillum

Violet Road Akustisk

I over 10 år har nordlendingene i Violet Road lagd musikk sammen og bygd opp en solid musikalsk katalog, bestående av hit ssom «Face of the Moon», «Can You Hear The Morning Singing» og «Jericho».Aldri før har disse blitt fremført akustisk for et publikum. Før nå.Høsten 2019 drar Violet Road ut på tur med kassegitarer, dunkel belysning og de gode historiene.Nå skal de ut å treffe publikum i noen av landets mest unike og sjelfulle saler for å fremfør esine mest kjente låter i helt ny drakt.Violet Roads fanskare er av landets mest trofaste og mange har opplevd bandeten rekke ganger på store festivaler og konsertscener. Etter å ha solgt ut Operaen i Oslo, utfordrer bandet seg nå i andre enden av skalaen.«Vi har lyst til å gi våre fans en helt ny opplevelse, og gi de muligheten til å komme helt innpå oss. Vi håper det vil føles som at vi alle sitter i stua til Hogne og spiller låter for hverandre», forteller Halvard Rundberg i bandet.I vår slapp de låtene «Backseat Babies» og «Lovers & Liars». Dette for å varme opp til slippet av den selvproduserte EPen «Lovers & Liars»som kom 2. august.Violet Road er kjent for sitt musikalske spenn og bandet tar publikum med på en følelsesreise som går både høyt og lavt. Dette blir intet unntak