Wood of Fame

 

Wood of Fame er en årlig markering og hyllest til noen som har hatt avgjørende betydning for kultur og kreativitet i Namsos og Namdalen.

 

Wood of Fame 2017 – juryens begrunnelse

Ole Mediå
Den første som innlemmes i Wood of Fame startet som spillemann allerede tidlig på 50-tallet, og var den første som etablerte seg som profesjonell populærmusiker i Namsos.
Med utgangspunkt i tradisjonsmusikk og trekkspill, blandet han inn den nye rockemusikken, og ble den direkte fødselshjelperen til artistene som senere skulle legge grunnlaget for Namsos som musikkby. Han hadde en omfattende turnevirksomhet, både i Norge og Sverige, og oppnådde en popularitet som ingen tidligere musiker i Namdalen.
Selv om han allerede i 1967 måtte oppgi sin egen karriere på grunn av sykdom, har han vært kanskje den viktigste forløperen til all moderne populærmusikk fra Namdalen.

 

Frode Viken
Den neste som innlemmes i Wood of Fame har gjennom tekst og toner virkelig satt Namsos på det nasjonale musikkartet. Han var med allerede i det legendariske rockebandet Prudence, og var senere med å starte Rollaug. De siste 25 årene har han lagt mye av grunnlaget til et av Norges mest populære band. DDE har en unik posisjon i hele befolkningen med låter som omfavnes av stadig nye generasjoner.
Hans sangskatt vil leve evig, og stå som en bauta i norsk musikkhistorie.

Les mer: https://no.wikipedia.org/wiki/Frode_Viken